vineri, 20 februarie 2009

Procesul de maturizare


Nu ti-a spus nimeni cum va fi ? Cum vei creste, care-ti va fi drumul in viata? Nu te-a pregatit nimeni pt ce urma sa vina si ceea ce va urma? Cate piedici iti vor fi puse in drumul tau prin viata, cati “prieteni” te vor dezamagi, dar totoadata vei invata caracterul omului si-i vei putea deosebi? Nu ti-a spus nimeni ca odata ce te maturizezi inveti sa apreciezi altfel momentele vietii decat pana acum? Nu ti-a spus nimeni ca nu ceilalti trebuie sa te inteleaga ci tu trebuie sa te intelegi? Nu ti-a spun nimeni ca nu esti ceea ce crezi ca esti ,ci ceea ce cred ceilalti despre tine ca esti? Nu ti-a spus nimeni ca cea mai frumoasa iubire se naste din suferinta si datorita ei vei ajunge sa Alegi nu sa culegi ?Nu ti s-a spus ca nu va fi atat de simplu , ca daca o placi si te place nu poti trai fericit pana la adaci batraneti? Nu ti s-a spus ca ochii care nu se vad te vad? Nu ti-a spus nimeni ca va veni ziua in care te vei trezi si-si va lua la revedere, un la revedere trist in care iti spune ca pleaca pt totdeauna? Nu ai aflata ca va veni vremea in care vei ramane intrebator si fara raspunsuri? N-ai aflata ca vei rataci pe un drum prafuit si intunecat , n-ai invatat ca timpul le ascunde pe toate? Nu te-a invatat nimeni ca sa invingi trebuie sa cunosti infrangerea, ca sa iubesti trebuie sa cunosti dezamagirea, ca sa ai prieteni trebuie sa ai dusmani ?Nici acum n-ai invatat ca toate acestea fac parte din procesul de implinire ca om? Nu sunt decat examenele vietii pe care trebuie sa le iei ca sa treci in etapa urmatoare a vietii.
Psssst. Tine minte! Cine nu invata din istorie este condamnat s-o repete.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ba da, dar intr-o maniera atat de "roz" incat am refuzat sa o cred...:D

PS: Chiar ma intrebam cand vei mai scrie!

Unknown spunea...

O particica din realitatea de care te lovesti zi de zi, care poate fii foarte dureroasa atunci cand te dai cu capul de ea si nu tragi nici o concluzie.....thanks man...

YOIO spunea...

Banuiesc ca la un moment dat fiecare dintre noi a auzit de la cineva aceste lucruri, doar ca ori eram prea mici pentru a le baga in seama ori prea cu capul in nori. Treaba dureroasa este ca oricum si oricand le aflam de fapt le constientizam doar cand dam de ele ca doar nu degeaba se spune ca inveti cu adevarat doar din greselile tale nu din experientele altora.

McnDxn spunea...

Din pacate doar asa invatam trecand prin ele. Daca ar fi fost cineva care sa ne constientizeze si sa invatam din greselile altora oare cat de mult ni s-ar fi schimbat drumul in viata?

Unknown spunea...

Sau care ar mai fi fost farmecul? Oare nu ne-am fi nascut batrani? Oare libertatea nu inseamna tocmai asta: sa ai voie sa fii prost, sa ai voie sa inveti din asta si sa nu te judece altii daca ramai la fel de prost? Sa poti sa regreti toate acele lucruri prin care ai avut voie sa treci nu tot ce n-ai putut face

McnDxn spunea...

Nop, nu cred ca libertatea inseamna sa fi prost sau sa inveti din asta. Tocmai ca te judeca altii daca ramai prost. Libertatea inseamna dreptul de a alege fara constrageri, si daca esti "prost" sa inveti sa nu mai fii pt a nu ajunge sa regreti.