sâmbătă, 29 martie 2008

Viata noastra...


O lume nebuna, nebuna, cu masca si fara masca, iubind si suferind.Un teatru in aer liber cu milioane de actori. Actori frumosi ce pun in scena cea mai grozava piesa din lume "Viata vazuta prin ochii tuturor". O piesa ce are la baza minunea nasterii, frumosul copilariei, mandria evolutiei, bucuria succesului si tragedia pierderii. O piesa comico-tragica presarata cu lacrimi de crocodil si hohote de ras. De multi imbratisata, din pacat, de foarte multi respinsa. Cu versuri de poezii si cantece care elogieaza si critica totodata modul de interpretare al actorilor. Adulati sau injurati, imbratisati sau palmuiti, luati acasa sau lasati pe strada, pentru reprezentatia data.


Un spectacol non stop, jucat in fiecare zi pana la sfarsitul vietii.

Un comentariu:

maisa66 spunea...

O lume nebuna, nebuna, „teatru de orgoliu si de ratacire, este plină de nefericiti care vorbesc despre fericire” in care fiecare dintre noi poarta cel putin o masca in relatia cu ceilalti, incercand sa se protejeze, poate ??
Oamenii sunt determinati sa joace diferite roluri de societate, prieteni, iubiti/iubite…
Aceeasi tema apare si filmul, Being Julia, care mi-a placut in mod deosebit, cu Annette Bening in rolul principal „Julia” care interpreteaza rolul unei actrite britanice, care nu inceteaza niciodata sa joace, aproape fara sa mai faca diferenta dintre realitate si „scena”; ea are un rol pentru fiecare situatie si pentru fiecare persoana care intra in contact cu ea.
Julia pare a fi o femeie norocoasa care le are pe toate – bogatie, talent, celebritate ……
dar, in teatru ca si in viata, aparentele pot fi inselatoare …
Filmul este o pledoarie pentru dragostea de teatru si actorii, care pun trup si suflet in profesia lor, care lupta sa se mentina in competititie.
Dar in aceasta lume nebuna, nebuna si atat de in viteza in care exista atata frumusete, talent si idei noi, cred ca fiecare ar trebuii sa lupte pentru a se mentine in top si competitie. Julia, le arata tuturor ca este o femeie puternica, care reuseste sa-si controleze cariera si viata, dandu-le tuturor o lectie de viata, iesind din tipare, improvizand, punand drama din viata ei in scena ….
Un spectacol non stop, jucat in fiecare zi pana la sfarsitul vietii